Cijene izrade web stranice

Web stranica u današnje vrijeme neophodna je za uspješno poslovanje. Bez obzira jeste li mala tvrtka, startup ili firma s dugogodišnjim iskustvom, prisutnost na internetu ključna je za dosezanje ciljane publike i ostvarivanje poslovnih ciljeva. Saznajte cijene izrade web stranica te sve faktore koji utječu na završnu ponudu.
Cijene izrade web trgovina

Sadržaj

Pri izradi web stranica, cijena je jedan od ključnih čimbenika koje vlasnike tvrtke zanimaju.

Važno je razumjeti da cijena izrade web stranice nije određena te se ciljevi i želje svake tvrtke pojedinačno razlikuju.

Mnoge stavke utječu na cijenu, a u nastavku ćemo istražit najvažnije čimbenike koji oblikuju troškove izrade web stranice.

Faktori koji određuju cijenu izrade web stranice

Nekoliko ključnih faktora imaju ulogu u određivanju ukupnih troškova. U nastavku su navedeni neki od najvažnijih faktora:

Tip web stranice

S obzirom na proces složenosti izrade raznih tipova web stranica, vrlo je bitno znati koje funkcionalnosti želimo na web stranici. Ukoliko želimo prodavati na internetu, proces postaje kompleksniji, time i skuplji. U nastavku su navedeni neki od tipova web stranica:

1. Web stranica

Jednostavna web stranica koja sadrži osnovne stranice kao što su: Početna, O nama, Usluge, Kontakt, Blog

2. Web stranica s rezervacijama

Web stranica s mogućnošću rezervacija i automatskih slanja emailova i podsjetnika. Uz rezervaciju sadrži sve elemente web stranice kao što su iznad navedene osnovne stranice.

3. Web trgovina

Web stranica s mogućnošću plaćanja jedna je od najzahtjevnijih time je i financijski ulog veći. Cijena izrade web trgovine ovisi o količini proizvoda i potrebnom sadržaju.

4. Affiliate trgovina

Affiliate trgovina je trgovina koja sadrži proizvode od drugih tvrtki i proizvođača. Affiliate trgovina radi na način da sadrži prilagođene poveznice koje korisnike vode na originalnu web stranicu proizvođača. Ukoliko korisnik izvrši kupnju u određenom roku affiliate trgovcu na račun sjeda dogovorena provizija.

Sustav za izradu web stranice

Postoje mnogo načina na koji se web stranica može izraditi. Ovisno o potrebama i željama tvrtke odabire se željeni način koji u početku može definirati okvirne cijene izrade web stranice. Neki od načina i sustava za izradu web stranica i web trgovina su:

 1. WordPress
 2. Shopify
 3. Magento
 4. Wix
 5. Prilagođena web stranica programirana u nekom od programskih jezika

Dizajn web stranice

Ukoliko tvrtka želi jedinstven dizajn potrebno je uložiti mnogo truda i vremena, time cijena postaje veća.

Za osnovnu izradu web stranice očekuje se od tvrtke da dostavi logotip tvrtke, dodatne vizuale te primjere i želje s čime možemo smanjiti vrijeme i cijenu izrade web stranice.

Dizajn će definirati cijenu ovisno o idućim stavkama:

 1. Jednostavan ili složen dizajn
 2. Korištenje predložaka/primjera ili prilagođeni dizajn
 3. Responsivni dizajn za mobilne uređaje
 4. Dizajn prilagođen za konverzije
 5. Dizajn prilagođen za SEO

Rok izrade i iskustvo

Vremenski okvir za izradu web stranice također može utjecati na cijene izrade web stranice. Ako želite ubrzanu izradu web stranice u kratkom roku, to može zahtijevati dodatne resurse i rad izvan redovitih radnih sati što može povećati cijenu projekta.

Iskustvo i stručnost web dizajnera ili agencije koju angažirate također mogu imati utjecaj na cijenu. Agencije s bogatim iskustvom i stručnjacima u svojem području mogu naplaćivati višu cijenu zbog svoje stručnosti i kvalitete usluga koje pružaju.

Dodatne funkcionalnosti koje utječu na cijenu izrade web stranice

Različite funkcionalnosti koje želite uključiti na svoju web stranicu također mogu utjecati na cijenu. Neke od dodatnih funkcionalnosti koje utječu na izradu web stranice su:

 1. Praćenje i analiza prometa i prodaje web stranice
 2. Općenito spajanje i integracija raznih alata kao što je Google Analytics, Google Tag Manager i sl.
 3. Postavljanje službenih emailova s nastavkom domene (primjer@ime-tvrtke.hr)
 4. Integracija na postojeći ili novi hosting
 5. Pisanje tekstualnog sadržaja
 6. Sigurnost i zaštita
 7. Optimizacija za brzinu web stranice
 8. Postavljanje novog hostinga
 9. SEO optimizacija

Okvirne cijene izrade web stranica

Ukoliko upišemo u tražilice cijene izrade web stranice jasno je da se cijene jednostavnih web stranica otprilike mogu kretati od vrlo malih 200€ do vrlo velikih 5.000€.

Također, cijene za izradu web trgovina kreću se otprilike od vrlo malih 500€ do vrlo velikih 30.000€ što je jasni pokazatelj da cijene ovise o mnogo različitih faktora.

Imajte na umu da najjeftinije ponekad nije najgore, niti najskuplje najbolje.

Potrebno je pronaći zlatnu sredinu kako bi dobili najkvalitetniju uslugu za novce koji su vama prihvatljivi.

S obzirom na navedeno cijena će se definirati po vašim mogućnostima i željama postupno radeći na konstantnom unaprijeđivanju digitalnog poslovanja tvrtke.

Zaključak

Cijena izrade web stranice ovisi o mnogim faktorima, uključujući složenost dizajna, funkcionalnosti, razinu prilagođenosti, veličinu web stranice, tehničke zahtjeve, održavanje i podršku, rok izrade te iskustvo i stručnost firme koja izrađuje web stranicu.

Važno je pažljivo razmotriti sve navedene faktore prije donošenja odluke i surađivati s pouzdanim stručnjacima koji će pružiti najbolje rješenje za vašu tvrtku, uzimajući u obzir vaše potrebe, ciljeve i mogućnosti.

FAQ

Što je potrebno dostaviti prije izrade web stranice?

Prije izrade web stranice potrebno je imati zakupljen hosting, registriranu domenu te je potrebno dostaviti sadržaj i dizajn koji će se koristiti na web stranici. Kako biste ubrzali i olakšali proces izrade web stranice preporuka je dostaviti i razne primjere dizajna koji želite postići.

O čemu ovisi cijena izrade web stranice?

Cijena izrade web stranice ovisi o nizu faktora kao što su složenost dizajna, funkcionalnosti, razinu prilagođenosti, veličinu web stranice, tehničke zahtjeve, održavanje i podršku, rok izrade te iskustvo i stručnost firme koja izrađuje web stranicu.

Kako se definira završna cijena izrade web stranice?

Završna cijena izrade web stranice se definira ovisno o potrebama i željama tvrtke. U završnu cijenu se uzimaju u obzir i financijske mogućnosti tvrtke. Kako biste dobili preciznu ponudu, potrebno je dostaviti sve informacije kao što je tip web stranice, željeni dizajn i funkcionalnosti sa precizno iznesenim željama.

Tražite idealnu web stranicu za svoje poslovanje?

Kontaktirajte nas!

Kontaktirajte nas i saznajte više o našim uslugama i cijenama. Naš tim stručnjaka spreman je pružiti vam personalizirano rješenje koje odgovara vašim poslovnim potrebama.