Kako registrirati domenu

Registracija domene

Saznajte gdje i kako registrirati domenu, kako odabrati domenu te sve cijene dostupnih domena.

Registracija i cijene domene

Kako registrirati domenu

Registracija domene prvi je korak prema uspješnoj online prisutnosti. Bez obzira pokrećete li novu web stranicu ili želite proširiti svoj postojeći brend, pravo ime domene ključno je za prepoznatljivost i pozicioniranje na internetu.

Registracija besplatne .hr domene

Plaćanje domena s .hr nastavkom su oslobođene pravne i fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj. Navedene osobe, organizacije i tvrtke imaju pravo na besplatnu .hr domenu.

1.

Pristup web stranici domene.hr

Kako biste registrirali besplatnu .hr domenu, potrebno je otvoriti domene.hr web stranicu. Domene.hr je web stranica na kojoj se nalaze sve detaljne informacije i upute o registraciji besplatne .hr domene.

2.

Upis podataka

Nakon pristupa web stranici domene.hr, potrebno je kliknuti na poveznicu REGISTRIRAJ te upisati sve tražene podatke o korisniku.

Podaci o korisniku koje morate upisati su: tip korisnika (pravna ili fizička osoba sa samostalnom djelatnošću), OIB i email adresa.

3.

Potvrda o registraciji

Ukoliko su svi podaci ispravno upisani, nakon registracije domene dobit ćete potvrdu na email. Potvrda će sadržati informacije kao što je trajanje domene, pristup korisničkom portalu za upravljanje domenom te dokument koji će sadržavati izvod iz registra .hr domena s potvrdom o registraciji.

Registracija naplatnih domena

Ukoliko niste pravna ili fizička osoba koja obavlja registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj, a potrebna vam je .hr domena, obavezni ste istu i plaćati. Osim .hr domena postoji mogućnost registracije domena sa drugim nastavcima kao što su:

.hr

od 66,49€/god.

.com

od 9,99€/god.

.net

od 12,99€/god.

.biz

od 14,99€/god.

.info

od 3,99€/god.

.eu

od 3,99€/god.

1.

Pristup nekom od registara domena

Kako biste registrirali jednu od navedenih domena, potrebno je pristupiti jednom od puno raznih registara domena. Neki od registara domena preko koje možete registrirati domene su: Namecheap i Cyber Folks

2.

Pretraga domena

Nakon pristupa jednom od registara domena, potrebno je pretražiti željenu domenu te provjeriti dostupnost domene. 

Ukoliko je domena slobodna, domenu je potrebno dodati u košaricu, upisati podatke o vlasniku domene te ju zakupiti čime postajete vlasnik vaše nove domene.

3.

Potvrda o registraciji

Ukoliko su svi podaci ispravno upisani, nakon registracije domene dobit ćete potvrdu na email. Potvrda će sadržati informacije kao što je trajanje domene, poveznica za pristup korisničkom portalu za upravljanje domenom te potvrdu o uplati.

Odaberite idealnu domenu

Zašto je odabir domene važan

Identitet i dostupnost

Vaša domena je digitalni identitet vašeg poslovanja. Pravilnim odabirom domene stvarate prepoznatljivost i jedinstvenost na internetu, čime privlačite pažnju vaše ciljane publike.

Profesionalnost

Posjedovanje vlastite domene daje dojam profesionalnosti i vjerodostojnosti. To je prvi korak prema izgradnji povjerenja vaših posjetitelja.

SEO Prednosti

Smisleno odabrana domena može poboljšati vašu vidljivost na tražilicama. Uključivanjem ključnih riječi u domenu možete pomoći optimizaciji tražilica (SEO).